Barcelona, 1982.

Àurea Estellé és una artista visual multidisciplinària, resident a Barcelona. Actualment es troba finalitzant el grau en Arts i Dissenys de l'Escola Massana.

La seva pràctica artística aborda temàtiques de justícia social d'actualitat com la crisi dels refugiats o bé la causa feminista i la situació de la dona actualment. La formalització de les seves peces és multidisciplinar, emprant tècniques relatives a les arts gràfiques, instalatives, o bé audiovisuals.

"En general, la meva pràctica artística gira entorn a temàtiques de justícia social d'actualitat des d'una posició de denúncia. M'interessa assenyalar una problemàtica, visibilitzar-la i crear debat. En els últims anys m'han interessat especialment dues temàtiques que he abordat des de diferents aproximacions. Per una banda he realitzat diferents treballs entorn de la crisi dels refugiats i, per una altra, he reflexionat sobre la causa feminista i la situació de la dona actualment. Actualment, en un moment en què la teoria queer està deconstruint el binarisme del gènere, m'obsessiona el mite creacionista d'Adam i Eva present en les tres religions més esteses en el món. Revisar el mite, comprendre com ens segueix estructurant el pensament, trobar-ne els límits, per a desfragmentar-lo i construir noves narratives.

La formalització dels treballs és multidisciplinària, però sempre emmarcada en les arts visuals. Collage, assemblage, autoedició, publicacions experimentals, cartellisme, són els àmbits en els quals em sento més còmoda treballant. Sovint insereixo la costura sobre paper, estableixo diàlegs entre pintura i fragments apropiats de quadres antics, o retalls de revista. Utilitzo eines descontextualitzades, com per exemple una màquina de fer pasta per a tallar fotografies, amb el propòsit d'enriquir la formalització.

En l'àmbit acadèmic, acostumo a treballar de forma individual, però el que més m'interessa és treballar a les ordres d'altres artistes, aportant la meva visió i els meus recursos per a fer créixer els seus projectes."

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now