Impremta Contrasexual

A través de la modificació d’una màquina per fer pasta Imperia i convertir-la en una petita impremta que estampa i destrueix alhora una reproducció dels famosos quadres d’Adam i Eva de Durero, poso en dubte el gènere. El mite creacioniste senta les bases de la separació binaria de gèneres, i tots els estereotips i desigualtats que comporta.

 

Judith Butler va posar de manifest que el gènere és una construcció social. Així, les categories d’home o dona, fins ara enteses com a estàtiques i inmutables degut a la seva co-dependència amb el sexe biològic, es converteixen en cas d’estudi i epistemes susceptibles a ser deconstruides. Inspirada en el Manifest contrasexual de Paul B. Preciado, el qual proposa una societat contrasexual en la que els cossos no es regeixen per les denominacions de gènere, anomeno la peça-objecte “Impremta contrasexual”. 

ESTELLÉ ALSINA, Àurea.

Impremta Contrasexual.

2019

 

Màquina de fer pasta marca Imperia amb dues maniveles, segell de fotopolímer que reprodueix els quadres d’Adam i Eva de Durero, rodet de goma entintat amb tinta grassa de color negre, paper continuo tallat subjectat amb un porta-rotllos de paper de vàter. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now